Aquest és un any de novetats. Us hem anat parlant de la reincorporació d’en Bernat (Llure) a la formació definitiva, d’una sortida a Perpinyà, i Joan Pau Giné. Hem donat alguna pista de les gravacions del nou disc i de què estem fent durant aquest desè any d’existència de Rosa-Luxemburg. I no ens n’oblidem! Ha fet 95 de la mort de Rosa-Luxemburg.

Avui us explicarem una mica què és el que lliga uns quants d’aquests temes: Joan Pau Giné, el nou disc, i el retorn d’en Llure.

canten giné

Aquest gran llibre-disc, Canten Giné, és un immens recull de versions de cançons de Joan Pau Giné (hi ha qui l’anomena La veu del nord) a càrrec de 92 artistes d’arreu dels Països Catalans. Un sentit homenatge dels Països Catalans a un autor sovint poc reconegut a la seva pròpia terra i totalment oblidat al sud dels Pirineus.

Així, el primer experiment dels 5 luxemburgs a l’estudi (i la primera gravació des de Classe Mitjana el 2011) ha estat aquesta versió d’un temassu del bo d’en Joan Pau. “Hi ha los” desvela algunes de les coses que han estat passant a l’estudi aquesta primavera. Enregistrar-la va ser una molt bona excusa per posar el peu a l’accelerador amb el que serà el nostre 5è llarga durada.

Amb tot això, moltes gràcies a en Ramon i l’Esteve i als col·lectius que han fet possible aquest llibre-disc monstruós i, encara millor, ens van convidar a Perpinyà a estrenar-nos els 5 en directe.

Del concert a Perpinyà, aquí en teniu un testimoni:

[youtube http://youtu.be/CtB7-P5OkuU]

Us deixem amb “Hi ha los”.

Adiu, ça va?

Deixa un comentari